Ortodontie?

orto

Care este legătura dintre Ortodonție și #PrecizieDinteCuDinte?
Întreținerea unei danturi frumoase și sănătoase. :)

Câteva precizări, în urma a numeroase mesaje online care ne-au solicitat informații sau servicii legate de Ortodonție…

Clinica Arca Med nu include servicii ortodontice, Ortodonția fiind o ramură aparte (specializare) a Medicinei Dentare. Îndreptarea dinților, reglarea ocluziei (mușcăturii) și a rapoartelor dintre cele două maxilare reprezintă intervenții speciale ale medicului ortodont.

Cu toate acestea, medicul stomatolog poate colabora cu ortodontul pentru rezultate estetice și fiziologice deosebite. De fapt, cele două ramuri nu se exclud, ci se completează – medicul stomatolog fiind responsabil de menținerea atât a sănătății, cât și frumuseții dinților. De exemplu, pe durata purtării unui aparat de îndreptare a dinților este nevoie de o igienizare (detartraj, periaj) precisă și regulată a danturii, efectuată constant de către dentist. Uneori, pentru montarea unui astfel de aparat este nevoie de anumite extracții care nu pot fi, evident, realizate de către ortodont.

Medicul stomatolog poate să-și îndrume pacientul către un consult ortodontic. Pentru consultații/intervenții stomatologice și consiliere din partea medicilor noștri, în frunte cu Dr. Anca Ștefanache, ne puteți contacta de luni până vineri la ✆ 0251 563 22. Mai multe detalii despre serviciile #ArcaMed, pe www.arcamed.ro, în secțiunile special dedicate.

Mulțumim pentru interesul acordat. Sănătate și zâmbet!:)

Arca Med
Clinică de Medicină Dentară
Craiova, Str. Înfrățirii Nr. 24
✆ 0251 563 221