Durerile dentare: ”surde” sau ascutite?

pain

Au! Durerea de dinți e considerată una din cele mai insuportabile dureri ale corpului uman. Fie că e o durere superficială, fie că e o complicație, durerea dentară nu poate fi ignorată. Există mai multe cauze, simptome și manifestări ale durerilor de dinți, dar două tipuri dintre acestea sunt de referință: durerile ascuțite și așa-zisele dureri surde.

Dureri ascuţite
Durerile considerate ascuțite sunt acele dureri scurte care apar de fiecare dată când muşcăm alimente. De cele mai multe ori sunt efectul unei carii dentare. Anumite bacterii din gură transformă zahărul din alimente în acid, iar acesta macină smalţul dinţilor şi astfel apar cariile. La început sunt mici, însă cu timpul avansează formându-se adevărate cratere în dantură, însoțite de dureri.

Dureri ”surde”
Dacă ai dureri persistente, sâcâitoare, care ţin zile întregi, trebuie să mergi de urgenţă la dentist! Este posibil să ai de-a face cu o infecţie la rădăcina dintelui. Aceasta este însoţită de obicei şi de umflarea gingiei şi a ganglionilor, fiind astfel nevoie de intervenția imediată a stomatologului.

Indiferent de tipul afecțiunii dentare, consultul medicului stomatolog e cea mai eficientă soluție de a scăpa de durere. :)

Arca Med
Clinică de Medicină Dentară
Craiova, Str. Înfrățirii Nr. 24
✆ 0251 563 221