Cele mai intalnite mituri despre implantul dentar

implant dentar

Deși implantul dentar este cea mai recomandată soluție pentru înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă, foarte mulți pacienți consideră că o astfel de intervenție este cea mai dureroasă procedură stomatologică.

În realitate, însă, inserarea unui implant este mult mai puțin dureroasă decât soluțiile clasice de înlocuire a dinților lipsă, precum punțile dentare. În cazul acestora, este nevoie de scoaterea nervului a doi dinți învecinați, ceea ce poate fi o experiență cu adevărat traumatizantă!

Așadar, există numeroase mituri despre implantul dentar. Iată încă alte câteva:

Pacienții care au osul maxilar afectat nu pot beneficia de implant dentar
Fals! În acest caz, se recurge la o procedură suplimentară de adiție osoasă.

Implantul afectează investigațiile RMN
Fals! Acest lucru se întâmplă doar în cazul interferării cu obiecte feromagnetice, însă implanturile dentare sunt realizate din materiale biocompatibile: titan, zirconiu, ceramică.

Implantul dentar provoacă apariția cancerului
Doar un mit! Nu există nicio dovadă științifică în acest sens.

Implantologia este soluția pentru toate problemele
Nu chiar! Spre exemplu, un tratament cu implant nu poate înlocui un tratament ortodontic. Dimpotrivă, este recomandată rezolvarea problemelor de ortodonție înainte de a apela la un implant dentar.

Implantul durează toată viața
În general, durata medie de viață a unui implant de calitate este de 10-15 ani. Însă aceasta depinde foarte mult și de pacient (dacă respectă toate indicațiile și regulile de igienă orală de-a lungul timpului).