Riscurile unui implant dentar: complicatii si efecte secundare

arca-med-implant-dentar

Implantul dentar reprezintă cea mai bună soluție pentru înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă. Tehnicile moderne din ziua de azi, precum Bredent Fast & Fixed, îți permit să obții dinți noi și perfect funcționali în timp record și fără prea multă durere.

Cu toate acestea, plasarea unui implant dentar presupune o intervenție chirurgicală, în urma căreia pot apărea numeroase riscuri. Pentru a reduce considerabil numărul lor, alege o clinică stomatologică cu experiență, precum Arca Med!

În al doilea rând, trebuie să știi că există o diferență majoră între efectele secundare și complicațiile grave ale unui implant dentar.

Complicațiile grave ce pot apărea sunt eșecul implantului, problemele sinusale și afectarea nervilor. Asemenea situații au de obicei loc atunci când pacientul apelează la un cabinet stomatologic îndoielnic sau când nu respectă regulile post-operatorii!

În ceea ce privește efectele secundare, acestea sunt relativ frecvente și temporare:
sângerări minore în zona asupra căreia s-a intervenit, ce pot continua până la 48 de ore de la intervenție;
disconfort sau durere ușoară până la moderată (medicul dentist îți va prescrie un tratament pentru a ține durerea sub control);
apariția unor vânătăi pe față, în dreptul locului unde s-a intervenit cu implant dentar, precum și o mică decolorare a gingiilor (aceste semne vor dispărea în câteva zile);
umflarea feței sau a gingiei (pentru a grăbi procesul vindecării, poți aplica o pungă cu gheață pe zona afectată);
apariția unor infecții (în special atunci când pacientul nu urmează instrucțiunile post-operatorii sau nu ia la timp medicamentele prescrise).

Nu-ți face griji! Toate aceste efecte secundare sunt de scurtă durată și firești în urma unei intervenții chirurgicale. Important este să eviți pe cât posibil complicațiile grave, iar pentru asta să apelezi la un specialist cu experiență în Implantologie! :)

La Clinica Arca Med, datorită profesionalismului, tehnologiei de ultimă generație și comunicării amănunțite cu pacientul, îți asigurăm toate condițiile pentru reușita unui implant dentar de calitate. Dar succesul acestuia diferă de la caz la caz – depinde atât de procedura chirurgicală, cât și de grija pe care pacientul o are de dantura sa!