5 mituri despre dinti

myth

Dinții de lapte nu trebuie periați? La bătrânețe avem nevoie de proteză dentară? Cu cât sunt dinții mai albi, cu atât sunt mai sănătoși? Care e legătura dintre sănătatea cavității bucale și alimentație? Iată 5 mituri despre dantura umană…

1. Dinţii albi sunt mai sănătoşi
Culoarea naturală a dinților nu este alb imaculat. Prin urmare, dinții impecabili nu înseamnă că sunt neapărat mai sănătoși comparativ cu o dantură îngălbenită. Puteți obține și menține o culoare perfectă a dinților prin periajul regulat și albirea profesională sub supravegherea medicului specialist, dar cel mai important e să vă asigurați în primul rând de sănătatea cavității bucale – prin controlul periodic la medicul stomatolog.

2. Bomboanele şi ciocolata sunt principalele cauze ale cariei dentare
Fals. Fructele uscate, sucul de fructe, mierea, sosurile şi multe alte produse pot să conțină chiar mai mult zahăr decât ciocolata, favorizând astfel apariţia cariilor.

3. Respiraţia urât mirositoare este cauzată de lipsa periajului dentar
Pe jumătate adevărat. Respirația urât mirositoare poate fi cauzată și de anumite alimente pe care le consumăm sau dacă avem probleme cu stomacul.

4. Dinţii de lapte nu trebuie periaţi
Igiena orală este importantă la orice vârstă. E important ca micuțul să deprindă obiceiul de a-și peria dinții încă din copilărie. Mai mult decât atât, cariile apărute la dinţii temporari se pot transmite dinţilor permanenţi – periajul dinților și controlul la medicul stomatolog chiar și în cazul copiilor pot preveni asemenea complicații.

5. La bătrâneţe avem nevoie de proteză dentară
Nu neapărat. Din ce în ce mai mulți oameni îşi păstreză dinţii naturali la vârste din ce în ce mai înaintate.

Arca Med
Clinică de Medicină Dentară
Craiova, Str. Înfrățirii Nr. 24
✆ 0251 563 221